Denizel Alanda Siber Güvenlik Çalıştay Programı

by Emre Düzenli | Haz 14, 2023

13 Haziran 2023 tarihinde Laboratuvarımız ve İTÜBOA işbirliğiyle gerçekleştirilen Denizel Alanda Siber Güvenlik: Gemi Çözüm Önerileri başlıklı çalıştayımız denizel alanda siber güvenlik konusunda sektörün farklı pozisyonlarındaki bir araya getiren önemli bir platform sağlamıştır.

Çalıştayımızda;
- denizel alanda siber güvenliğin sağlanmasına yönelik teknolojik çözüm ürünleri,
- gemilerde emniyetli yönetim sistemine entegre edilebilecek siber güvenlik risk yönetim çerçeveleri,
- gemilerde halihazırda uygulanan siber güvenlik çözümleri,
- denizel siber güvenliğe yönelik hukuksal bakış açısı,
- sektörün siber güvenliğe yönelik talepleri ve sektörde var olan eksiklikler,
- denizel alanda siber güvenliğe yönelik yönetici bakış açıları
konularına ilişkin etkin, interaktif ve farkındalığı arttırıcı kazanımlar edinilmiştir.

Önerilen çözüm önerileri, gem sahipleri, işletmecileri, denizcilik endüstrisi, hükümet kurumları tarafından dikkate alınarak gemilerin siber güvenliğin güçlendirilmesine katkıda bulunacaktır.

Çalıştayımızda katkıları bulunan değerli moderatörümüz ve panel konuşmacılarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Moderatör: İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tayfun ACARER
ÖLÇSAN Teknoloji A.Ş. Genel Müdürü Burak SONDAL
GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Baş Mühendis Ahmet Yaşar CANCA
Sümer Denizcilik Armatörü Elif UZUNER
Tankmarine Gemi İşletmeciliği IT Müdürü Sebahattin CEBE
Gedikoğlu Hukuk Avukat Melis GEDİKOĞLU

Ayrıca organizasyonumuzda emeği geçen ve çalıştayımızın gerçekleştirilmesinde katkıları bulunan İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan ARSLAN ve Öğretim Görevlisi Dr. Ayşe NAK başta olmak üzere tüm fakülte görevlilerine teşekkürlerimizi sunarız.

Katılan tüm konuklarımıza gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ederiz.

İtü Siber6

İtü Siber220

İtü Siber308

İtü Siber285

İtü Siber288

İtü Siber392

Leave a comment

Hakkımızda


main-about

Deniz Güvenliği ve Siber Tehditler Araştırma Laboratuvarı (CyberMarsec), İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakütesinde deniz güvenliği ve siber tehditler üzerine araştırmalar yapmak amacıyla dünyanın önde gelen araştırma laboratuvarı olmak üzere kurulmuştur.

CyberMarSec laboratuvarının vizyonu, deniz güvenliği ve deniz siber güvenliği alanında araştırma, geliştirme ve inovasyonda dünya çapında tanınan bir mükemmellik merkezi olmaktır. Laboratuvar, denizcilik operasyonlarının, denizel kritik altyapıların, fiziksel ve siber ortamdaki varlıkların güvenliğini artırmak için bilgi ve teknolojiyi geliştirmeye odaklanmıştır.

CyberMarSec fiziksel ve siber deniz güvenliği alanlarındaki çalışmaları risk değerlendirmesi, tehdit belirleme, güvenlik yönetimi, acil duruma hazırlık, kriz yanıtı, yeni teknolojiler, metodolojiler ve çözümler geliştirmeye yönelik araştırma konularını kapsayacaktır.

CyberMarSec. deniz güvenliği ve deniz siber güvenliği araştırmalarını ilerletmek için endüstri, kamu ve akademik ortaklar arasındaki işbirliğini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Tüm bu bağlamda deniz güvenliği ve denizel siber uzmanlığını geliştirmek için eğitim, öğretim ve danışmanlık programları sağlamak hedeflenmektedir